English information

Flowrox Ventilbelger

Larox ventilbelger er håndlaget og bygd opp lag på lag med en kvalitet i henhold til ISO 9001:2000. Ventil belgen har tre lag:
• Det indre laget er designet for å ha høy bestandighet mot slitasje og korrosjon. Medie og prosessforhold bestemmer nødvendig materiale.
• Det midtre laget er et forsterkningslag bygd opp for å ivareta ventilens trykklasse og spenst.
• Det ytre laget beskytter belgen mot prosess omgivelsen og forsterker belgen og belgens spenst. Alle standard belger er utrustet med åpningslenker eller “tags”, hvis hensikt er å sørge for full ventil åpning.

Ventilbelgen er den eneste delen som er i kontakt med medie.
Korrekt valg av materiale i belgen er derfor viktig for å få den beste levetid i forhold til slitasje og bestandighet samt en feilfri funksjon i prosessen. Som nevnt har våre ventilbelger en tykk og slitasjebestandig innvendig lining, flere lag med tekstil forsterkning og en slitebestandig utvendig overflate. Prosessforhold som trykk klasse, type applikasjon (lukke og åpne eller regulere), medie og temperatur avgjør det endelige valget av materiale i belgen. 
Utvalget er stort og omfatter alt fra slitesterk natur gummi til forskjellige elastomerer og gummiblandinger som er spesielt utviklet for å tåle utfordringer i kjemiske prosesser. Vi har for eksempel god erfaring med innliming av polyuretan i prosesser som er ekstremt slitende. 
 
Larox ventilbelg leveres som standard med positive åpningslenker. Åpningslenkene er spesielt viktige i applikasjoner med lavt prosesstrykk, høye temperaturer (> 60 °C) og der hvor man kan få vakuum. Dersom ventilene kan bli stående lenge i lukket posisjon, er det også viktig med åpningslenker. Ventilbelger for spesielle forhold leveres også. EPDM kvalitet spesielt for grønn lut. Hydrert nitrilgummi for temperatur opptil 1600 C og vakuumforsterkede belger. For reguleringsventiler har vi utviklet koniske ventilbelger.
 
Flowrox har også utviklet en Sensomat ventilbelg som vil gi alarm og beskjed om at ventilbelgen må skiftes, før ventilbelgen er helt utslitt. Slike belger kan også settes inn i anlegg for å få informasjon og levetid. Når levetiden er kjent, går man over til standard ventilbelger og skifter de forebyggende.
 
 
Test av polyuretane belegg i slangen.
Vi har ved flere anledninger testet Flowrox ventilslanger med slitebelegg i polyuretan. Første gang i 2003.  Produksjonstiden kan økes betydelig fordi tiden mellom hvert vedlikehodsintervall kan økes med 40-70% og prosesser kjøres tilsvarende lenger.