English information

Flowrox ventiler

Flowrox prinsippFlowrox ventilen er alle klemventilers mor og et begrep ingeniører ofte benytter som betegnelse på klemventil eller slangeventil. Produsenten forandret firmanavn til Flowrox i 2011. Selskapet har de samme eierne og produksjonen foregår fortsatt i Lappeenranta i Finland. 

I Norge finnes det flere tusen ventiler i daglig drift. Noen ventiler har en enkel hverdag i kommunal tjeneste. Andre står i tøffe miljø og ser ekstreme prosessforhold. Ventilene fungerer like godt offshore som i landbasert posessindustri og i kommunal virksomhet.

FLOWROX klemventiler blir i dag foretrukket i prosesser hvor slitasje og korrosjon er en utfordring. Ventilen brukes til automatisk regulering og for automatisk eller manuelt og åpne eller stenge en strømning. Ventilene fungerer like godt i tørt som i vått.

Flowrox Membranventil

ND 50, 80, 100 og 150mm. Et godt alternativ til membranventiler. Ventilslange i gummi lukkes helt tett med håndratt eller pneumatisk aktuator. PVEG slangeventil leveres for maks 10bar og har ventilhus i slagfast og korrosjonsbestandig polyamidkompositt. Ventilen er prisgunstig og krever lite vedlikehold. Se ventilen animert ved å klikke på overskriften.

Flowrox Klemventil

ND25 til 800mm fra vakuum til 120bar. Flowrox sin Larox ventil er rosinen i vår pølse. Alle klemventilers mor leverers manuelle og aktuerte. Ventilhus i plast, aluminium, stål eller AISI 316. Ventilen benyttes som sørvisventil, manuell eller automatisk åpne/lukket og som reguleringsventil. Se ventilen animert ved å klikke på overskriften.

Flowrox Spjeldventil

Spjeldventilene fra FLOWROX har ventilhus i støpejern og syrefaste spjeld. Utskiftbare gummi seter på begge sider av spjeldet gjør ventilen tett i begge retninger. I åpen posisjon er det ingen deler av metall som er i kontakt med mediet. Lukket ventil er 100% tett. Leveres i DN80 – DN700mm. PN10 og PN20bar. Manuelle eller aktuerte ventiler.

Flowrox Sluseventil med roterende port

ND50mm til 600mm PN 10 til 100 bar. Ventilen har støpt ventilhus og en robust sluse i rustfritt stål. LRD har roterende sluse, beregnet for tyngre slitende og korrosivt slam. Ingen blokkering eller lekkasje og tetter alltid. Se ventilen animert ved å klikke på overskriften.

Flowrox tilbakeslagsventiler leveres kun i større prosjekter/ventilpakker.

ND25 til DN1800mm. Flowrox har 2 kategorier enveisventiler. Fiskehaleventilen i elastomer som leveres i størrelser fra DN25 mm til DN1800 mm og forskjellige typer tilbakeslags ventiler med kule fra DN 80mm til DN 600mm. PN1 til 100bar. Klikk overskriften for mer informasjon.

Flowrox Ventilbelger

FLOWROX er markedsledende i teknologi og erfaring når det gjelder konstruksjon og produksjon av ventilslanger. Slangen eller ventilbelgen er selve hjertet i ventilen og den eneste delen som er i kontakt med medie. Belgene produserer i et utall varianter tilpasset medie, trykk og temperatur. Mer informasjon ved å klikke overskriften.