English information

Flowrox Pumper

Flowrox i Finland har vært en global leverandør av ventiler i 30 år. I 2001 utviklet fabrikken en helt ny type slangepumpe i samarbeide med erfarne gruveingeniører. LPP teknologien skiller seg fra andre peristaltiske pumper ved at man benytter et stort pumpehjul som ruller utenpå pumpeslangen. Pumpehjulet kan justeres eksentrisk og mekanismen forenkler justering av kompresjonen av pumpeslangen.

 

I 2010 lanserte en helt ny type eksenterskruepumpe. En inovativ pumpe hvor stator er likevegget og har samme form som rotor. I tillegg er drivenhet og våtdel avskilt med en tetning som kan skiftes der hvor pumpen står. Igjen gikk Flowrox sine egne veier og vi tror Norsk industri vil få like god erfaring med skruepumpene som brukere har fått med LPP pumpene. 

Flowrox Slangepumper

Peristaltiske pumper med kapasist fra 0 til 40m3/t. Stort pumpehjul, ruller skånsomt utenpå pumpeslangen og utvikler svært lite friksjonsvarme. Til forskjell fra konvensjonelle slangepumper, bruker vi ikke energi og motorkraft for å produsere varme. Vi bruker det meste til å transportere medie som pumpes. Alle er tjent med lavere energiforbruk.

Flowrox Eksentriske Skruepumper

Kapasitet fra 2 til 250m3/t. Ny teknologi med likevegget stator som gir bedre effekt og en helt ny kopling mellom tørr- og våtdel som kan skiftes på stedet. De første pumpene ble levert i 2011 og tilbakemeldingene fra andre land er gode. Vi regner med å levere de første pumpene i Norge i 2012.