English information

AKO slangeventil VMP og VMC

VMP leveres også i DN10-50mm, men har ventilkropp i POM og endestykke med innvendige gjenger i POM.

Ventilbelger for alle typer medier.
 
VMC ventilen er beregnet for alle typer partikler, suspensjoner, pasta, gassholdig, fibret og viskøst medie. Ventilen består av 3 komponenter som kan kombineres. Ventilkropp i aluminium (AlSi10Mg) eller rustfritt stål (1.4408) kan påmonteres mange forskjellige endestykker. Den tredje komponenten er ventilslangen som leveres i mange varianter.

Tilkoblingsmulighetene til rør og slanger er mange. Ventilene kan leveres med endestykker med Innvendige gjenger, med DIN flens, utvendige gjenger, sveiseender og TriClamp hurtig kopling. Aseptiske rørkoplinger for næringsmiddel og farmasi.

VMC pneumatiske slangeventiler består av en klemhylse, en ventilkropp og 2 endestykker. Hylsen er plassert midt i ventilkroppen og endestykkene forsegler ‘’trykk kammeret’’ og gjør ventilen til en kompakt enhet. De forskjellige endestykkene og utvalget av ventilhylser i elastisk materiale, gjør VMC ventilene anvendelige i de fleste prosesser og applikasjoner. Hylsene leveres i slitasje bestandig natur gummi, naturgummi for næringsmidler, EPDM, EPDM for næringsmiddel, nitril, nitril for næringsmiddel, Hypalon, butyl gummi, neopren, silicon, Viton.

Et vesentlig fortrinn er fleksibiliteten som det modulære systemet gir. Ventilen har også helt uhindret løp som gir fri og god mediestrøm. Når ventilen lukkes er den 100 % tett. Selv større partikler vil omsluttes av hylsen og ventilen tetter helt. Ventilen er kompakt og lett i vekt. I forhold til tidligere modeller er vekten redusert med 65 %.   Ventilen er driftssikker og brukervennlig fordi vedlikeholdet er så enkelt. Ventilhylsen skiftes på få minutter og det kan gjøres på stedet, uten behov for spesialverktøy.

Aktuelle bruksområder er blandt annet Næringsmiddel- og farmasøytisk industri. Kjemisk industri og Keramisk industri. Luft opererte pumpesystemer. Håndtering og transport av pulver, pigmenter og granulat, keramisk materiale, glass etc. Vakuum og dosering. Fylling og veiing. Ventilasjonssystemer og avsugsanlegg.

Maksimal temperatur er 120 o C avhengig av materiale i ventilhylsen. Det høyeste prosesstrykket ventilen kan betjene er 6bar. Trykket på instrumentluften må være 2-3,5 bar høyere enn prosesstrykket.

VMC leveres i størrelser fra 10mm til 50mm i diameter og tilfredsstiller alle krav i trykkdirektivet 97/23/EC. VMC leveres også i spesiell kondunktiv utførelse og forsynt meg jording for eksplosive områder. Sone 1, 2, 21 og 22.

VMP er den kompakte og svært prisgunstige sokkelventilen vår som leveres i POM plast. Ventilen er ekstremt kompakt med flens til flens mål som er redusert med inntil 30 % i forhold til konkurrerende ventiler. Vekten er redusert med 25 % sammenlignet med våre tidligere modeller. VMP er velegnet for næringsmidler og kan leveres iht ATEX. Den har god værbestandighet og kan benyttes utvendig som for eksempel i oppdrettsanlegg for fisk. Ellers de samme fordeler som VMC når det fjelder funksjon. Standard rørkobling er med innvendige rør gjenger (DIN 2999) eller NPT, andre på forespørsel. Ventilkropp og endestykker er i hvit POM som er FDA godkjennt og i sort POM som har utmerket værbestandighet. Det finnes også elektrisk ledende POM for ATEX konformitet. 

Ventilslangene leveres i Naturgummi slitasjebestandig, Naturgummi næringsmiddelkvalitet, EPDM, Nitril, Hypalon, Butyl, Neopren, andre på forespørsel. 

Brosjyre finner du her!