English information

Ako Ventiler


AKO Armaturen & Separations GmbH er et familieeiet selskap i Trebur, Tyskland. AKO har 30 års erfaring med produksjon av direkte opererte pneumatiske klemventiler eller slangeventiler. Vi har levert ventilen i 10 år i Norge. Erfaringene er gode fra mange forskjellige typer industri, alt fra kjemisk- til næringsmiddelproduksjon. AKO er prisgunstig og holder høy kvalitet. Vi har gode referanser og fornøyde brukere over hele landet. 

Ventilen leveres i størrelser fra 10mm til 250mm i diameter. Største prosesstrykk er 6bar og ventilen leveres for vakuumapplikasjoner.

Animasjonen her viser hvordan ventilen fungerer. Ventilhuset trykksettes med 2bar høyere trykk enn prosesstrykket som ventilen skal lukke mot. Den elastiske slangen klemmes sammen av luften eller væsken som presses inn i ventilhuset og ventilen lukker.

 

AKO slangeventil VMP og VMC

VMC ventilen leveres i størrelser fra DN10-50mm i aluminium og i rustfritt. Ventilkroppen kan påsettes flens, gjenget sokkel, hurtigkopling eller annen type rørforbindelse. VMP leveres i DN10 til 50mm i POM plast og er et godt og prisgunstig alternativ.

AKO klemventil VF

VF fra DN 40mm til 250mm. Ventilhuset har en flat form som reduserer luftforbruket. Ventilhuset leveres normalt i pulverlakkert aluminium. Standard flens er DIN PN10/16. Ventilbelger leveres i natur gummi NR, NR næringsmiddelkvalitet, NR for høy temperatur, Nitril, EPDM, Viton, Silikon, Neopren, Hypalon, Butyl.

AKO slangeventil VA

Modell VA er en rustfri ventil som leveres i størrelser DN40 - 150mm. Ventilhus i polert ANSI 316 gjør ventilen velegnet i næringsmiddelindustri og farmasøytisk industri. RVA har delt ventilhus og kan leveres for maksimalt DN400mm i støpestål, aluminium eller sveiset utføresle.

AKO Ventilslanger

Hjerte i våre ventiler er mansjetten eller ventilslangen. Ventilebelgen er enkel å skifte, men det må gjøres korrekt. AKO ventilbelger er av høy kvalitet og leveres i: Natur gummi, natur gummi i næringsmiddelkvalitet, natur gummi for høy temperatur. Nitril, EPDM, Viton, Silikon, Neopren, Hypalon, Butyl. Andre kvaliteter på forespørsel. AKO leverer også slanger til andre fabrikat klemventiler.